2014 m. liepos 1 d., antradienis

Kūtvėla perka džinsus.

"Na čia dabar,"- turbūt pasakysite. Kas čia, gal koks metų įvykis, perspjaunantis G8 samitą, kad jau reikia apie jį rašyti? Ot žinokite taip. Džinsų pirkimas moters gyvenime yra didelis įvykis, pagal svarbumą einantis tarp universiteto baigimo ir sėkmingo gimdymo (nebūtinai šita eilės tvarka).Visų pirma reikia pabrėžti, kad drabužių pirkti aš nemėgstu. Viena apsipirkinėjimų diena prilygsta dešimčiai metų galerose. Ir aplamai, moterys perka daiktus ne todėl, kad jai jų reikia, o todėl, kad jie joms patinka. Todėl, kol ant manęs senas rūbas dar kabo, apie naują nė girdėti nenoriu, kad ir kaip mama aimanuoja. Čia, matyt, gili vaikystės trauma atsiliepia nuo tų begalinių primierkų gavus siuntinį iš Amerikos (tais laikais!!!) ir močiutei turėjus pažįstama siuvėją. Ir aplamai, šiandien geriausios laiko ir žmogaus išbandytos klasikinės ir šiuolaikinės prekės puikiu kokybės ir kainos atžvilgiu yra kuistukuose. Bet džinsai va ėmė ir pasibaigė. Pasibaigė taip, kad plyšo strategiškai svarbioje vietoje. Žinant, kaip dabartinis jaunimas nešioja, kai skylių daugiau nei rūbo, gal ir nieko, bet nebuvau pasiruošusi per skyles šviesti apatinių baltinių kvarbatkomis. Juk kartais tenka su inteligentiška draugija pabendrauti, į muziejų nueiti, o ir kelionėse oi kaip džinsai praverčia. Trumpai tariant, nuo šito pirkinio nebuvo kaip išsisukt. Taigi, ištaikiau laisvą pusdienį ir-į "Akropolį". Mama kalbino į Gariūnus, bet lijo, tai į "Akropolį".

Už pusvalandžio jaučiu-tuoj apsibliausiu. Reikia valerijono. 

Džinsų parduotvėje nebuvau tiek laiko, kad nebeprisimenu, kada buvau. Dizaineriai, šitie moterų patalogiškai nekenčiantys mados naikintojai, ir čia dar švelniai sakau, visai išėjo iš proto. Visi džinsai dabar siuvami pieštuko figūros tipo trylikametėms, užvežami tonomis į parduotuves tam, kad normalią sėdynę kaip Kūtvėla turinti moteris (kur vyrai sako, kad reikia gi, kad įgnybt būtų galima, dar sako, kad šunes ant kaulų nepuola, ir panašiai, persiprašau, jeigu kas įsižeidėt, tautosaka taip mokina) juos su oda matavimosi kabinose plūsdamasi nusiplėštų. Kas čia dabar per idiotiškos mados atėjo, Jūs man pasakykit: aptemptos kojos ir toks žemas juosmuo, virš kurio triusikėliai matosi troleibuse sėdint? Tuoj inkstai ims kyšot. Medžiagos visos plonytės baisiausiai. Pardavėja sakė, kad vasaros kolekcija. Matyt, emigrantė kokia, nežino, kokia yra lietuviška vasara. Arba mados užpirkėjas koks aklas pas juos dirba. Ir net ne džinsai ten, o džinsinės kelnės, kurios dar sušlapusios ir dažo. Thanks, but no. 

Trumpai tariant, rasti klasikinio kirpimo džinsus-misija beveik neįmanoma. Aplaksčiau visas "Akropolio" parduotuves, kur tik pamačiau mėlynuojant kažką panašaus į džinsus, bet visur tendencija ta pati-nieko verti lakmotai. Čia reikia paskayti, kad į blizgiomis vitrinomis papuoštas tuščias parduotuvės nėjau, nes 225 LTL už džinsų porą pakloti visai neturėjau noro, matant klaikias jų siuvimo tendencijas. Dar nuotaiką sugadino taip vadinamieji išpardavimai. Pakabina penkis skudurus, už klaikius klaikesnius, duoda 50 proc. nuolaidą, ir išpardavimas. Glėbiais prekes nešančių džiūgaujančių pirkėjų minios nebangavo tuščiose milžiniškose erdvėse. Galiausiai supratau, kad šiandien nieko nebus, teks kažką galvoti, gal džinsų išparduotuvėn kokion Šiaurės miestelin pabraukti. Prisimenu, šimtmečiais atgal, tenais buvau pašalinių jėgų prikalbėta pirkti nebrangius kokybiškus džinsus už 40 LTL, tik vyriškus. Į žygius eiti tiko. O pagal dabartinę madą tai vyriški džinsai nuo moteriškų beveik nekuom ir nesiskiria-irgi siaurėjantys į apačią ir išryškinantys užpakaliuką. Taip, čia kalbu jums, alaus mėgėjai. Tada prisiminiau, kad kažkada "Oze" tokiame "Takko fashion" esu nebrangiai apsipirkusi. Na, sakau, reikia pabandyti. Blogiausiu atveju eisiu į "Lindex", kur šį tą pageidautino mačiau už 150 LTL. Šitoje vietoje roviausi gaurus, kad neapsipirkau Londone. 

"Takko fashion" pardavėja padavė kelias poras džinsų, kurie buvo daugmaž į temą, ir pasiplovė. Durniausia yra tai, kad jeigu kas nors netinka, o netinka beveik visada, tada reikia apsirengti ir vėl eiti į salę knaistytis tose lentynose. Viena pora džinsų kaip ir tiko beveik idealiai, bet per juosmenį buvo šiek tiek per platu, tai net nebuvo kas pasiūlo drabužių įėmimo paslaugas-čia dar neatrasta niša musų drabužių parduotuvėse, kurioms svarbu tik parduoti ir nusiplauti rankas. Jau tada man trūko kantrybė, susišniojau spetynias poras džinsų matuotis. Nobody bat an eye. 

Blessed be the patient for they have jeans that (nearly) fit. 

Radau porą džinsų, kurie, nors ir nepuošia mano figūros, bet bent jau ir negadina. Išpardavimo kaina su 50 proc. nuolaida- 39.99 LTL. 

P1340326
Laiminga Kūtvėla mintija, kad dabar metus kokius spetynis jinai naujų džinsų pirkti neis. 

"Takko fashion" ieškokite prekybos centre "Ozas". Paskui nepamirkšite labai skanių suši iš "Labuki", imkite aštuntą numerį iš meniu.

PAPILDYTA:  kadangi ši graudi rauda tyruose sulaukė gausios moralinės paramos, va dar Jums filmukas apie moterų kančias džinsuose. Pusė filmuko-mano patirtis matavimosi kabinoje. Rasta pas Galo Frito Youtube.



Su meile,

Kūtvėla Džinsuotauodegaitė

Komentarų nėra: